"Uništavanje Palmire i crkava na KiM, nije li to isto?"

Stvaranje kosovske vojske bi predstavljalo novi korak ka produbljivanju regionalne nestabilnosti i Srbija očekuje reakciju SB UN, kaže srpski ambasador.

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2017.

10:51

Foto: Getty Images

Kako prenosi ruska "Izvestija", ambasador u Moskvi Slavenko Terzić je rekao da je potrebno naći odgovor na pitanje "kome i zašto je potrebna destabilizacija regiona".

"Kakav geopolitički smisao ima očigledan proces stvaranja 'velike Albanije'? Mislim da je zato neophodan hitan odgovor Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", kaže Terzić.

Srpski diplomata je istakao i da je očigledno postojanje dvostrukih standarda kada je reč o pristupu Zapada prema Kosovu.

"Prava je šteta što vidimo dvostruke standarde. Sa jedne strane imamo borbu protiv radikalnog islamizma na Bliskom istoku, a sa druge strane se isti taj radikalni islamizam održava na Kosovu i Metohiji. Zar nije uništavanje srpskih crkava i spomenika na Kosovu ista stvar kao uništavanje Palmire?", upitao je Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: