"U reviziji presude i završne reči u suđenju Mladiću"

U bošnjačkom zahtevu za reviziju presude naći će se i "nove činjenice izvučene iz završne reči tužioca u suđenju Ratku Mladiću, koje je u decembru završeno".

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2017.

00:28

Foto: Thinkstock

To je za N1 Sarajevo izjavio Emir Zlatar, član Fondacije Pravda za BiH, koja velikim delom finansira pravni tim za koji se navodi da bi, na čelu sa Sakibom Softićem, trebalo da uputi zahtev za reviziju.

Prema njegovim rečima, na dokumentu koji će biti predat Međunarodnom sudu se "radi aktivno od maja prošle godine" i u njemu će, uz ostalo, "biti prezentovane nove činjenice sa suđenja Ratku Mladiću".

"Sigurno će se nove činjenice izvlačiti iz završne reči tužioca u suđenju Ratku Mladiću koje je u decembru završeno. Još uvek se transkripti rade tih završnih reči tužioca, a tu je masa novih dokaza, novih činjenica, novih dokumenata, a nije još ni prošlo dva meseca, znači sve će se to moći iskoristiti", rekao je Zlatar.

Advokat Vasvija Vidović, koja je učestvovala u odluci o podnošenju bošnjačkog zahteva, izjavila je za ovu regionalnu televiziju da je "pravno pitanje da li se može povezati Srbija, odnosno njene vlasti, tada i Crna Gora, sa zločinima na terenu".

"Nije sporno da su njihove snage tu učestvovale na različite načine, borbeno, logistički i tako dalje, no standard je izuzetno visok. Treba povezati delovanje tih snaga na terenu. Jako će biti značajno, ako prođe ovaj podnesak u daljem postupku, ako se dođe do tih dokumenata", rekla je Vidovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: