Prokuplje: Suspenzija medicinskoj sestri koja "nema sitno"

Medicinska sestra koja je, po navodima majke, odbila da primi na pregled bebu u Prokuplju jer majka nije imala sitan novac, suspendovana je sa posla.

Izvor: Južne vesti

Utorak, 21.02.2017.

18:28

Prokuplje: Suspenzija medicinskoj sestri koja
Thinkstock

Kako pišu Južne vesti, ona je suspendovana do okončanja inspekcijskog nadzora.

Rešenje o suspenziji doneo je v. d. direktor Pavle Orbović nakon konsultacija sa Ministarstvom zdravlja dok inspekcija i komisija za unutrašnju proveru kvaliteta rada Doma zdravlja u Prokuplju ne utvrde sve činjenice.

“Želimo pre svega da sačuvamo ugled naše ustanove i niko nema pravo da ruši stečeno poverenje koje imamo kod pacijenata. Neozbiljno je donositi odluku nakon izjave samo jedne strane“, kaže Orbović.

Naglašava da će zakonski postupak biti pokrenut ukoliko se tokom istrage bude utvrdila krivica zdravstvenog osoblja.

Rešenje o suspenziji medicinske sestre doneto je nakon tvrdnji majke osamnaestomesečne bebe iz Niša da je ona odbila da primi na pregled bebu bez zdravstvene knjižice jer majka nije imala sitan novac kojim bi platila pregled, zbog čega je dete sa temperaturom i dijarejom morala da preveze do niškog Kliničkog centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: