Damnjanović Drecunu: Prekini; Drecun: Opomena za nekulturu

Članu Odbora za Kosovo i Metohiju Miljanu Damnjanoviću iz SRS je izrečena opomena na sednici tog skupštinskog tela.

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.02.2017.

22:25

Damnjanović Drecunu: Prekini; Drecun: Opomena za nekulturu
Tanjug

Predsednik Odbora Milovan Drecun poručuje da više neće tolerisati bezobrazluk i nekulturno ponašanje.

Damnjanović trvdi da nije bilo razloga za izricanje opomene.

Pred kraj sednice odbora, koja je trajala skoro četiri sata, Damnjanoviću je, dok se obraćao sa govornice, opomena izrečena jer je Drecunu, kako sam tvrdi, rekao da prekine.

“Ne može niko predsedniku odbora da kaže - prekidaj. To je svakako veoma jak razlog da mu se izrekne opomena”, rekao je Drecun novinarima posle sednice koja nije burna kao neke prethodne.

Kako je naveo, najveći broj poslanika iz opozicije je pokušao da umesto diskusije o tačkama dnevnog reda zapravo iskoristi govornicu za političku promociju sopstvenih stranaka.

Kaže da je bio maksimalno telorenatan, ali da Poslovnik mora da se poštuje.

“Više neću da tolerišem bezobrazno, nekulturno, ometajuće uznenirujuće ponašanje, posebno članova odbora iz redova SRS koji su na pretposlednjoj sednici napravili incident”, navodi Drecun.

Dodaje da članovima odbora iz SRS samo treba govornica da promovišu svoje stranačke stavove, a da ih uopšte ne zanima sudbina KiM, ocenjujući da je to neodgovorno ponašanje.

“Njihovo shvatanje ciljeva i rada odbora možda je najbolje pokazala prošla sednica odbora koja je bila zatvorena za javnost. Taj poslanik kome sam izrekao opomenu je bio prvi na listi koji su potpisali zahtev da se održi sednica Odbora za KiM. Kada sam je zakazao i zatvorio za javnost on prvi nije došao”, navodi Drecun.

Damnjanović je novinarima rekao je da je u svom obraćanju govorio da briselski sporazumi nisu dobri i da se njima krši Ustav Srbije, a da mu je Drecun izrekao opomenu i rekao mu da previše glasno govori.

“Zasmetao mu je moj emotivni naboj i govor”, kaže Damnjanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: