Jeremić: Ujedinjenje prirodno, a ja imam najveće šanse

Bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić poručio je da se neće povući iz trke za mesto predsednika u korist Saše Jankovića, navodi Kurir.

Izvor: B92, Kurir, Nedeljnik

Utorak, 21.02.2017.

11:41

Jeremić: Ujedinjenje prirodno, a ja imam najveće šanse
Foto: Tanjug

"Oduvek sam govorio da, ako nam je prioritet promena režima, prirodno bi bilo ujediniti se oko kandidata koji ima najveće šanse za pobedu. Uz dužno poštovanje ostalima, mislim da sam to ipak ja", rekao je Jeremić za list, prenosi Nedeljnik.

Kako se navodi, Jeremić je "poručio Saši Jankoviću da, zajedno sa svojim saradnicima", oštricu usmeri isključivo na Vučića, jer ovo ne bi trebalo da budu izbori za lidera opozicije, već za pobedu nad režimom.

"Osnovni preduslov za rušenje ovog režima i izgradnju novog sistema koji radi za obične ljude je sprečavanje Vučićeve pobede u prvom krugu, za šta je neophodna velika izlaznost", rekao je predsednički kandidat.

On je poručio da svi treba da se koncentrišu na mobilizaciju što većeg broja ljudi, umesto da se "iscrpljuju u pregovorima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: