Samanta Pauer: Čurkin bio maestro diplomatije

Bivša predstavnica SAD pri UN Samanta Pauer napisala je na Tviteru da je Vitalij Čurkin bio "brižan čovek i maestro diplomatije".

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2017.

21:58

Samanta Pauer: Čurkin bio maestro diplomatije
Foto: GettyImages

Osim toga, kako navodi, Čurkin je bio čovek koji se zalagao za saradnju Moskve i Vašingtona.

"Očajna sam zbog smrti stalnog predstavnika Rusije pri UN Vitalija Čurkina. Bio je maestro diplomatije i izuzetno brižan čovek koji je radio sve što je mogao kako bi se prevazišle nesuglasice između SAD i Rusije“, napisala je ona na svom nalogu na Tviteru.

Vitalij Čurkin iznenada je preminuo u Njujorku na svom radnom mestu.

"Ministarstvo inostranih poslova Rusije sa dubokim žaljenjem saopštava da je u Njujorku iznenada preminuo Vitalij Čurkin. Istaknuti ruski diplomata je u svojoj 65. godini preminuo dok je obavljao svoj posao. Izražavamo porodici i bliskima iskreno saučešće“, navodi se u saopštenju ruskog MIP-a.

Izjave saučešća poslali su brojni domaći i svetski zvaničnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: