"Povratak Srba u institucije - nastavak pregovora oko ZSO"

Izaslanik EP za viznu liberalizaciju sa Kosovom Tanja Fajon izjavila je da bi povratak poslanika Srpske liste u kosovske institucije bio jako značajan.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2017.

20:57

Default images

Kako navodi, tako bi bio nastavljen razgovor oko Zajednice srpskih opština koja je dogovorena u dijalogu Prištine i Beograda.

Fajon je za TV RTK 2 rekla da smatra da je dijalog u Briselu bitan zbog građana Kosova, te je važno da on bude nastavljen na tehničkom i političkom nivou.

"Moj poziv parlamentarcima u Prištini je da učine sve što je moguće da ratifikuju Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, jer mislim da smo u poziciji da napravimo korak dalje", izjavila je ona.

Ukoliko Skupština Kosova usvoji Sporazum o razgraničenju, Evropski parlament ću glasati o viznoj liberalizaciji, rekla je Fajon dodajući da se nada da će taj pozitivan korak biti napravljen pre proleća.

"Verujem da proširenje ostaje i dalje visoko na listi prioriteta EU", ističe poslanica EP i kaže da se Unija neće raspasti i da će konsolidovati.

"Svesni smo da bez zapadnog Balkana neće biti stabilnosti i mira u Evropi", izjavila je Tanja Fajon i poručila da EU neće biti jaka bez Zapadnog Balkana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: