Tači pozvao Rusiju da prizna Kosovo: Olakšajte Srbima

Kosovski predsednik Hašim Tači poručio je Moskvi da odnose s Kosovom "vidi dalje od interesa Srbije" i ne upoređuje ih sa Krimom, prenosi RTK 2.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.02.2017.

17:23

Tači pozvao Rusiju da prizna Kosovo: Olakšajte Srbima
Foto: GettyImages

"Rusija treba da prizna Kosovo i time olakša teret koji ima Srbija", rekao je Tači na skupu parlamentarnih odbora spoljnih poslova u Prištini i pozvao i preostale zemlje EU koje nisu priznale nezavisnost, da to učine.

Kako kaže Tači, proglašenje nezavisnosti Kosova nije bilo jednostrano, već je bilo koordinisano sa međunarodnim partnerima.

Na skupu učestvuju parlamentarci iz više evropskih država, kao i Turske, a diskutuje se o evropskim integracijama, regionalnoj saradnji, migracionoj krizi i borbi protiv terorizma i radikalizma.

Tači je pozvao i Španiju da "što pre prizna Kosovo" uz poruku da Španija "nije Miloševićeva Srbija, niti je Kosovo Katalonija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: