"Očekujem da Ivanović u sredu bude pušten na slobodu"

Jedan od advokata Olivera Ivanovića, Ljubomir Pantović očekuje da će u sredu predsednica sudskog veća Roksana Komša pustiti Ivanovića da se brani sa slobode.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2017.

15:48

Tanjug

Pantović je agenciji Beta rekao da će odluku u 10 časova doneti predsednica sudskog veća bez prisustva javnosti.

"S obzirom na to da je tokom prvostepenog postupka predsednica Veća Roksana Komša donosila odluku da Oliver Ivanović bude četiri meseca u kućnom pritvoru ne vidim razlog da u sredu ne odluči isto tako, posebno što je Ivanović uvek striktno poštovao kućni pritvor i nikada nije kršio nijednu od tih mera", rekao je Pantović.

Suđenje Ivanoviću vraćeno je na početak pošto je Apelacioni sud u Prištini ukinuo presudu po prvoj tački optužnice - za ratni zločin iz aprila 1999. godine, dok je potvrđena oslobađajuća presuda Ivanoviću po drugoj tački optužnice, za zločin iz februara 2000. godine.

Ivanović je osuđen u januaru 2016. godine na devet godina zatvora, a u aprilu 2016. godine žalio se Apelacionom sudu na presudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: