Izetbegović: Ako Ivanić ne definiše sednicu, ne dolazim

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović da neće doći na vanrednu sednicu Predsedništva BiH, "ako je Ivanić ne definiše na pravi način".

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2017.

20:28

Izetbegović: Ako Ivanić ne definiše sednicu, ne dolazim
Foto: Tanjug

"Sednici ću se odazvati ako Ivanić spremi odluku koja menja raniju odluku. Ako tu budu neki zaključci kojima se odluke poništavaju, ja tu neću učestvovati", rekao je Izetbegović, prenosi Klix.ba.

Sarajevski portal navodi da je Izetbegović "zbog optužbi da izaziva krizu rekao da će je izazvati oni koji pritiscima traže da se radi mimo Ustava Bosne i Hercegovine".

"Očekujemo da će Međunarodni sud pravde u Hagu prihvatiti naš zahtev (za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije) i da će biti doneta presuda koja odgovara stvarnom stanju, to jest da će biti dokazan genocid i odgovornost Srbije, odnosno Miloševićevog režima", kazao je Izetbegović.

Navodi se da je "on naglasio kako revizija presude po tužbi BiH protiv Srbije nije uperena protiv srpskog naroda nego da je reč o pravdi na čijoj osnovi BiH sa komšijama želi da ima bolje odnose u budućnosti".

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić zakazao je vanrednu sednicu Predsedništva BiH za četvrtak, 23. februar, kao poslednji pokušaj da se, nakon što je deo Bošnjaka najavio podnošenje zahteva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, stvari vrate u legalne institucije.

Ivanić je na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao da je na Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću da odluče da li će doći na tu sednicu.

On je ocenio da će to biti jako važna sednica, te da se Predsedništvo BiH o pitanju revizije mora opredeliti i da će od toga zavisiti dugoročna politička stabilnosti i funkcionisanje institucija BiH.

Rekao je i da je zamolio da se posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske na temu revizije odloži do održavanja vanredne sednice Predsedništva BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: