"Bakir se ovako ponaša jer sam Srbin, odneću pismo u Hag"

Saga oko pisma kojim je šef diplomatije BiH Igor Crnadak pokušao da spreči zahtev za reviziju tužbe BiH protiv Srbije pred MSP u Hagu se nastavlja.

Izvor: Veèernje novosti

Ponedeljak, 20.02.2017.

17:07

On je za "Večernje novosti" rekao da će ambasadorku Mirsadu Čolaković, koja po zahtevu Bakira Izetbegovića nije prosledila pismo, pozvati na odgovornost i konsultacije u Sarajevo, ukoliko u roku od dva dana ne obavi dužnost.

"Zatražiću i raspravu u Predsedništvu BiH. Čolakovićeva je morala po zakonu da preda pismo. Ukoliko do toga ne dođe, planiram da odem u Hag i lično predam pismo", rekao je Crnadak.

On je istakao da se Izetbegović tako ponaša prema njemu samo zato što je Srbin.

"Sve dok budu smatrali da su institucije BiH bošnjačke imaćemo ovakve probleme. Izetbegović se ovako ne bi ponašao da su na mom mestu Zlatko Lagumdžija ili Sven Alkalaj", naveo je Crnadak.

Kako beogradski list saznaje, pismo šefa diplomatije je najpre otvoreno u Ambasadi BiH u Hagu, umesto da bude prosleđeno i sa njegovim sadržajem je direktno upoznat Bakir Izetbegović, koji je ministru rekao da nema pravo da šalje pismo sudu bez odobrenja Predsedništva BiH.

Pritom, sam Izetbegović nije dobio takvo odobrenje kada je pokrenuo zahtev za reviziju tužbe BiH protiv Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: