"Zagreb hoće da pomogne jačanju kosovskih institucija"

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Davor Ivo Štir izjavio je da ta zemlja kroz evropsko partnerstvo želi da pridonese jačanju kosovskih institucija.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.02.2017.

15:10

Getty Images

On je istakao i da Zagreb želi da pomogne u sprovođenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, prenosi Hina.

Štir je na konferenciji za novinare, održanoj nakon sastanka sa kosovskim ministrom spoljnih poslova Enverom Hodžajem, kazao da ta dva ministarstva "razvijaju odličnu saradnju".

"Sa Prištinom imamo i sporazum o evropskom partnerstvu i u tom okviru želimo zajedno s poljskim i nemačkim stručnjacima nastaviti saradnju na podršci kosovskim institucijama i sprovođenju SSP", rekao je Štir i dodao da Hrvatska, u kontekstu jačanja stabilnosti u regionu, daje punu podršku dijalogu između Beograda i Prištine.

Istovremeno, Štir je najavio i intenziviranje ekonomske saradnje i dodao da je za mart zakazano potpisivanje ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i ugovora o carinskoj saradnji.

Kosovski ministar spooljnih poslova Enver Hodžaj kazao je da Priština želi da "odlični politički odnosi" budu propraćeni dobrim ekonomskim odnosima.

"Zahvalni smo Hrvatskoj na podršci u evropskim institucijama uz jačanje odličnih političkih odnosa želimo ići na stvaranje izvrsnih ekonomskih odnosa", rekao je Hodžaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: