Nikolić: Neću biti kandidat, o funkcijama kad Vučić pobedi

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da neće biti kandidat za predsednika Republike na predstojećim izborima.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.02.2017.

18:42

Nikolić: Neću biti kandidat, o funkcijama kad Vučić pobedi
Tanjug

On je istakao i da će o funkcijama biti reči nakon pobede Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, prenosi Kurir.

"Dogovorili smo se da i dalje zajedno vodimo državu. O funkcijama ćemo posle pobede na izborima. Nastavićemo da zajedno podižemo Srbiju sa kolena. Aleksandar će biti kandidat za predsednika", rekao je Nikolić za Kurir.

Oko 18 časova, Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić prosledili su medijima zajedničko saopštenje u kome je navedeno da su razgovarali o političko-bezbednosnoj situaciji u zemlji i okruženju i o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

Dvojica sagovornika okarakterisala su dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspešnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti, saopšteno je posle sastanka.

Predsednik i premijer u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva, saopštila je vladina Kanclerija za saradnju s medijima.

Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rešavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmera, prioritetni su zadaci i Nikolića i Vučića, navodi se u njihovom u zajedničkom saopštenju.

Predsednik i premijer usaglasili su mere i poteze po pitanju bosanskohercegovačke tužbe za genocid protiv Srbije, kao i po pitanju odbrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom predloga za članstvo takozvane države Kosovo u Unesku i Savetu Evrope.

Dogovoreno je dnevno koordinisanje po ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju, navodi se u saopštenju.

U saopštenju izdatom posle sastanka nije bilo reči o tome da li će se Nikolić kandidovati za predsednika Srbije, kako su prethodnih dana najavljivali pojedini mediji.

Glavni odbor Srpske napredne stranke nedavno je odlučio da Vučić bude kandidat SNS za predsedničke izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: