Nikolić posle sastanka s Vučićem odustao od kandidature

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je odlučio da odustane od kandidature na predsedničkim izborima, posle razgovora s Aleksandrom Vučićem.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2017.

18:24

Nikolić posle sastanka s Vučićem odustao od kandidature
Foto: Tanjug

Oni su se prethodno oglasili zajedničkim saopštenjem posle održanog sastanka, u kom je samo navedeno da je "dogovorena bliska saradnja u budućnosti".

Nikolić je izjavio za Kurir da neće biti predsednički kandidat, kao i da će se o funkcijama dogovarati posle Vučićeve pobede na predsedničkim izborima.

Prethodno je iz Nikolićevog okruženja nezvanično rečeno za B92 iz krugova bliskih bivšem predsedniku SNS da on neće u trku za novi mandat.

Takođe, rečeno je da je prethodnih dana bilo razgovora između Nikolića i Vučića, kao i da su se čuli pomirljivi tonovi.

Do tenzija između dvojice jedinih predsednika u istoriji SNS je došlo kada je SNS odlučila da kandiduje Vučića za predsednika Srbije, posle čega je Nikolić najavio da će se boriti za novi mandat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: