Pahor Pensu: Kažite Trampu da čekam njega i Putina

Slovenački lider Borut Pahor zamolio je Majka Pensa da prenese Donaldu Trampu da je Slovenija spremna da bude domaćin sastanka sa Vladimirom Putinom.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.02.2017.

23:36

Pahor Pensu: Kažite Trampu da čekam njega i Putina
Tanjug

Pahor se kratko sreo sa Pensom na marginama bezbednosne konferencije u Minhenu, saopšteno je iz njegovog kabineta, prenosi agencija STA.

Pahor je ocenio da je Slovenija interesantna zemlja kao domaćin sastanka jer je "nedvosmisleno posvećena EU i NATO-u" a istovremeno je održala dobre odnose sa Rusijom što je dokazala i njegova nedavna poseta toj zemlji.

Slovenački zvaničnik je takođe rekao novinarima u Minhenu da ima utisak da sada svi iščekuju prvi susret Trampa i Putina.

Pahor je naglasio da su neke zemlje zabrinute da bi njihovi interesi bili ugroženi poboljšanjem američko-ruskih odnosa, dodajući da veruje da je to opravdan strah s obzirom na neke od ruskih ambicija u međunarodnim pitanjima, prenosi STA.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je prošle nedelje da nema ništa protiv da Ljubljana bude moguće mesto sastanka sa Trampom, ali je istakao da o tome ne odlučuje samo Moskva.

"Što se tiče Ljubljane i Slovenije uopšte, to je predivno mesto za takvu vrstu dijaloga, ali to ne zavisi samo od nas, zavisi od niza faktora...", rekao je Putin posle razgovora sa Pahorom, koji je tada bio u poseti Rusiji.

Pahor je, komentarišući Pensovu izjavu o američkoj privrženosti NATO-u, kazao da ona ima pozitivan efekat, dodajući da bi svaka druga izjava bila iznenađenje.

On je, međutim, dodao da, pošto je autonomija američkog presednika velika, "svi mi se ipak pitamo da li postoji nešto što još ne znamo o njegovim ličnim pogledima na transatlantsko partnerstvo i posebno pitanje poboljšanja odnosa sa Rusijom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: