CBS: Tramp vikao na šefa CIA; CIA: Ne krijemo se od Trampa

Američki predsednik Donald Tramp vikao je u telefonskom razgovoru na direktora CIA Majka Pompea.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.02.2017.

19:02

CBS: Tramp vikao na šefa CIA; CIA: Ne krijemo se od Trampa
Getty Images

On je to navodno uradio jer šef CIA nije dovoljno oštro odgovorio na navode medija da obaveštajna zajednica skriva određene informacije od Trampa, tvrdi njuz.

Prema tvrdnjama tog medija, Tramp je nazvao Pompea nakon što je Volstrit Džornal objavio da su američki obaveštajni zvaničnici krili informacije od američkog predsednika iz straha da bi one mogle da procure ili budu kompromitovane.

CIA je izdala saopštenje u kojem je oštro negirala tvrdnje CBS.

"Misija CIA je da obezbedi predsedniku najbolje moguće obaveštajne podatke i objasni osnovu za te podatke. CIA nije i nikada neće skrivati obaveštajne informacije od predsednika, tačka", navodi se u saopštenju CIA.

Portparol Bele kuće poručio u subotu u i-mejlu, poslatom na adresu te medijske kuće, da Tramp "nije vikao na direktora CIA".

Prethodno je u petak portparol CIA Din Bojd negirao da su Pompeo i Tramp uopšte razgovarali o tom članku.

"Nije bilo razgovora između direktora CIA i predsednika o članku Vol strit džurnala, ni pre ni nakon što je CIA objavila saopštenje o članku", rekao je Bojd.

Međutim, CBS tvrdi, pozivajući se na insajderske informacije, da je došlo do "zahlađenja" u protoku informacija.

Obaveštajni izvori poručuju da je namera agencije da zaštiti informacije, a ukoliko postoji sumnja da bi one mogle da budu kompromitovane, one će biti "uskraćene".

Istraga o tome da li su Trampovi saradnici bili u kontaktu sa Rusima izaziva zabrinutost kod onih koji rukovode "osetljivim podacima", navodi CBS njuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: