Objavljen snimak antisrpskog skupa iz centra Zagreba VIDEO

Na Trgu bana Jelačića u centru Zagreba u subotu održan je, kako su mediji preneli, "antisrpski protest" vojnih veterana iz Zadra i Vukovara.

Izvor: B92

Nedelja, 19.02.2017.

14:53

Objavljen snimak antisrpskog skupa iz centra Zagreba VIDEO

Dan kasnije objavljen je i snimak sa protesta.

Veterani su na Trgu bana Jelačića zatražili progon Milorada Pupovca i Vojislava Stanimirovića.

Protestni skup, koji su Udruženje Žene u Domovinskom ratu – Zadar i Koordinacija udruženja proisteklih iz Domovinskog rata – grada Vukovara pod nazivom ‘Hrvatski antifašizam kroz čudnovate zgode šegrta fašizma – Vojislava i Milorada’ upriličile na glavnom zagrebačkom trgu, protekao je uz napade na račun Srba, njihovih predstavnika i antifašista.

U polusatnom naizmeničnom čitanju pripremljenog teksta, tri predstavnice organizatora opisivale su delovanje ‘antifašističke JNA i bradatih četnika’ 1991. godine, zaključivši da je te godine Hrvatska videla više hrabrosti nego vekovima unazad.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac osudio je skup u Zagrebu kao još jedan u nizu kojim se širi kampanja netolerancije i mržnje.

"S jedne strane onemogućavaju i sužavaju prostor za rad, a sa druge strane uništavaju ono što je godinama stvarano u hrvatsko-srpskim odnosima u Hrvatskoj i što sačinjava pretpostavku za normalan život i delovanje u Hrvatskoj", rekao je Pupovac za RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: