"Podrška socijalista Vučiću će uticati na opstanak SPS"

Odluka GO SPS da na predsedničkim izborima podrži kandidata SNS Aleksandra Vučića uticaće na identitet i opstanak socijalista.

Izvor: B92

Nedelja, 19.02.2017.

22:12

To je za portal Komentar pres ocenio predsednički kandidat Bratislav Jugović, koji je istakao da bi SPS bio korisniji Vučiću ako bi imao predsedničkog kandidata.

"Kao i uvek Dačić je bio neiskren i prema svojim biračima i prema građanima Srbije i prema Vučiću. Isticao je da podržava Vučića zbog političke stabilnosti, a pravi razlog je Dačićeva namera da prikrije da je postao šesta politička snaga u Srbiji", rekao je Jugović.

On je dodao da je Dačić tražio način da ne izađe na izbore, jer je prošle godine bio drugi po snazi, a sada je u najboljem slučaju šesti - ispred njega su Vučić, Tomislav Nikolić, Vojislav Šešelj, Vuk Jeremić i Saša Janković.

"Birači SPS-a ga nisu poslušali kad ih je pozvao da glasaju Borisa Tadića. Ne postoje garancije da će ga i sada poslušati, imajući u vidu da je Jeremiću pre nekoliko godina širom otvorio vrata SPS", rekao je Jugović.

Samostalna poslanica Sanda Rašković Ivić navela je da je SPS stranka sa tradicijom koja je sebi dozvolila da se utopi u SNS zbog interesa i straha rukovodstva te partije od Vučića.

"Podrška Vučićevoj kandidaturi, u slučaju vanrednih parlamentarnih izbora dovodi SPS na Vučićevu listu. Broj poslanika ne propisuje tada narod, već Vučić, po sistemu evo vam 20 i ćutite. Tada više ništa nije SPS-ovo, sve je Vučićevo i SPS će nestati", rekla je Sanda Rašković-Ivić.

Novinarka lista Danas Jasmina Lukač je rekla da usamljeni glasovi, poput Plamenke Laćarac koja je na Glavnom odboru SPS-a jedina bila protiv nisu samo stavovi pojedinaca, već pokazuju šta verovatno mnogi Dačićevi socijalisti misle a ne usuđuju se ili ne žele da kažu.

"SPS možda neće na ovim izborima izgubiti identitet i birače, ali je na dobrom putu da se to desi na prvom sledećem glasanju za parlament. Nije isključeno da Dačić nađe rešenje i u ujedinjenju sa SNS", rekla je Jasmina Lukač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: