Vulin: Nikolić me neprijatno iznenadio

Ministar za rad Aleksandar Vulin priznao je da su ga neprijatno iznenadile najave da će se Tomislav Nikolić kandidovati za predsednika Srbije.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.02.2017.

14:22

Vulin: Nikolić me neprijatno iznenadio
Foto: Tanjug

Ipak, kako kaže, premijer Aleksandar Vučić neće pristati na trgovinu i ucene.

Vulin, u intervjuu "Kuriru", kaže da Nikolić odlično poznaje Vučića i zna da taj vid političkih pritisaka na njega ne daje rezultate.

"Očekivao sam da će se dogovoriti i da će Toma podržati Vučića kao kandidata koji može da pobedi u prvom krugu i da nastavi politiku koju je Nikolić do juče i sam podržavao", navodi ministar.

Nekad zaboravimo da su ovo izbori o politici i o ideji, izbori koji treba da kažu u kom pravcu ide Srbija, ukazuje Vulin, ističući da je Vučić personifikacija te ideje.

"Zato ne vidim kako bi Nikolić mogao da se kandiduje protiv premijerovih ideja. Čime bi obrazložio narodu da neće da podrži Vučića? Razgovarao sam sa premijerom više puta i njegov stav je jasan - ne pristaje na ucene", kaže Vulin.

On smatra i da Nikolić ne može da ugrozi Vučića i kaže da ne pamti kandidata za predsednika Srbije koji je, kao Vučić, ostvario toliko široku podršku i to sa svih strana.

"Očigledno je da je Srbija odlučila da glasa za Vučića. Neka mi neko objasni zašto je neko ko ga je do juče apsolutno podržavao sada odlučio da krene protiv njega", ističe ministar, dodavši da u Nikolićevoj odluci ne pronalazi političke interese.

Vulin smatra i da će Nikolić, ako se kandiduje, direktno podržati opoziciju, a govoreći o drugim predsedničkim kandidatima, ministar kaže da ih - ne razlikuje, jer "svi imaju samo jedan cilj - da sruše Vučića".

"Ali, neće niko biti ni blizu tome. Srbija o tome odlučuje", ističe Vulin, koji navodi da se neki od kandidata, pre svega Vuk Jeremić, ne kandiduju za predsednika Srbije, već "da budu Aleksandar Vučić imenom i prezimenom".

Na pitanje da li bi, ako bi mu Vučić ukazao poverenje, prihvatio da bude premijer, Vulin odgovara da ne bi.

"Nemam ja tu političku širinu kao on. To bi mogao da bude neko ko je u ideološkom smislu vrlo širok, i levo i desno, a ja to jednostavno nisam... To mora da bude neko ko će imati sličnu političku širinu, što nije moguće, odmah da vam kažem", objašnjava on.

Na spekulacije da je Ivici Dačiću obećana premijerska pozicija i da možda zato toliko podržava Vučića, Vulin ponavlja da Vučić ne bi trgovao.

"Na taj način niko ne može da vrši pritisak. Siguran sam da Dačić neće uraditi ništa protiv interesa naše koalicije", uveren je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: