"Revizija tužbe tiće se Miloševićevog režima"

Lider SBB Fahrudin Radončić rekao je da se odluka o pokretanju revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije ne tiče srpskog naroda, već Miloševićevog režima.

Izvor: Tanjug

Subota, 18.02.2017.

10:49

Foto: Thinkstock

"To je pravo koje naša zemlja, odnosno žrtve trebaju iskoristiti. To se ne tiče srpskog naroda, to se tiče Miloševicevog režima. U tom smislu mi očekujemo da Sud radi svoj posao", rekao je Radončić, preneo je avaz.ba.

Radončić je dodao i da je odluka o pokretanju revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije na jučerašenjem savetovanju u Sarajevu bila jednoglasna.

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović je juče najavio da će sledeće sedmice biti podnet zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid pred MSP u Hagu, tvrdeći da za to postoje novi dokazi, ali i priznavši da je svestan da će ova odluka izazvati krizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: