Vulin: Revizija tužbe akt neprijateljstva prema Srbiji

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da je najava bošnjačkih zvaničnika o reviziji tužbe protiv Srbije za genocid pred MSP u Hagu akt neprijateljstva.

Izvor: Tanjug

Subota, 18.02.2017.

11:27

Vulin: Revizija tužbe akt neprijateljstva prema Srbiji
Foto: Tanjug

On je dodao da je Bakir Izetbegović time pokazao duboko neprijateljstvo prema srpskom narodu i Srbiji.

"Ovo je akt neprijateljstva, akt neprijateljstva jednog čoveka i akt neprijateljstva jedne političke strukture, koja već godinama uporno radi na destabilizaciji BiH i pokušaju izazivanja sukoba unutar BiH koji bi se dalje prelili na čitav Balkan", rekao je Vulin novinarima u Boru.

On je istakao da je Izetbegović na ovaj način ne samo poništio ili bar pokušao da poništi ustavni poredak BiH i Dejtonski sporazum, već je pokušao i pokuišava da izazove duboke i trajne sukobe između Srba, Hrvata i Bošnjaka na prostoru BiH.

Prema njegovim rečima, Izetbegocvić ovo radi kao što je njegov otac pre 25 godina rekao da će "žrtvovati mir za nezavisnost BiH".

"Izetbegović sada hoće da žrtvuje BiH, hoće da žrtvuje mir i stabilnost na čitavom Balkanu zarad ličnih političkih ambicija i ličnih ciljeva", rekao je Vulin.

On je izrazio nadu da će se Međunarodna zajednica oglasiti tim povodom i da će iskoristiti svoja ovlašćenja i jasno reći ko je taj ko ruši stabilnost na Balkanu i ko je taj ko ugrožava samo postojanje BiH.

"Nadam se da će Međunarodna zajednica i visoki predstavnik ovaj put odustati od formulacije da se svi smire i da smo svi isti, te da će jasno reći da je Izetbegović remetilački faktor u BiH i čovek koji aktivno radi na uništavanju BiH i izazivanju sukoba između naroda ne samo u BiH već i na čitavom Balkanu", rekao je vulin.

On je dodao da je odluka iz Sarajeva o revizija tužbe protiv Srbije akt neprijateljstva prema Srbiji, ali je naglasio da će se nastaviti mirovna politika Srbije.

Vulin je naveo da će se nastaviti politika rukovodstva u borbi za mir, ali da nije siguran da premijer Aleksandar Vučić svaki put ima sagovornike sa druge strane kada govori o miru.

"Nisam siguran, čak sam ubeđen da sa druge strane nema onih koji razumeju i koji zaista hoće mir", zaključio je Vulin.

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović najavio je da će sledeće sedmice biti podnet zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: