Tramp: Mediji pričaju o "mom haosu", a ja sam zatekao haos

Predsednik SAD Donald Tramp poručio je, na svojoj prvoj samostalnoj konferenciji za novinare u Beloj kući, da njegova administracija funkcioniše besprekorno.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.02.2017.

07:36

Tramp: Mediji pričaju o
Getty Images

On je istakao da mediji šire "priče o haosu".

"Moja administracija funkcioniše kao podmazana uprkos činjenici da imam poteškoća sa odobravanjem izbora za članove kabineta", rekao je Tramp, prenosi AP.

On je, međutim, naveo da, kada uključi televizor ili otvori novine, vidi "priče o haosu", dok je istina "upravo suprotna".

Tramp je kritikovao američke medije kao nepoštene, dodavši da oni služe specijalnim interesima i ljudima koji imaju koristi od onog što je nazvao "očigledno razbijenim sistemom", preneo je AFP.

"Mediji su postali toliko nepošteni da, ako o tome ne pričamo, činimo ogromnu lošu uslugu američkom narodu", rekao je predsednik SAD.

On je, takođe, ukazao da se SAD suočavaju sa nizom problema kod kuće i izvan granica, istakavši da je nasledio "opšti metež".

Prema njegovim rečima, poslovi "cure" iz SAD u Meksiko i druge zemlje, dok ogromna nestabilnost prevladava u prekomorskim oblastima.

"Da budem iskren, nasledio sam pravi metež, kod kuće i izvan granica", istakao je Tramp.

On je, na istoj konferenciji za novinare u Beloj kući, najavio da će iduće nedelje izdati novu izvršnu uredbu o imigraciji.

"Izdaćemo novu i veoma obuhvatnu uredbu u cilju zaštite našeg naroda", poručio je Tramp.

Osvrnuo se i na tvrdnje da su članovi njegovog predizbornog tima bili više puta u kontaktu sa ruskim zvaničnicima, i takve tvrdnje odbacio kao "lažne vesti".

"Oni o tome ne znaju ništa. Nisu bili u Rusiji. Nikada nisu telefonom pozvali Rusiju. Nikada nisu primili poziv iz Rusije. Sve su to lažne vesti", naglasio je Tramp.

Takođe je ustao u odbranu Majkla Flina, svog doskorašnjeg savetnika za nacionalnu bezbednost čiju je ostavku zatražio i dobio ove nedelje.

Tramp je istakao da Flin nije ništa pogrešno uradio kada je pre inauguracije razgovarao sa ruskim ambasadorom.

"On je samo radio svoj posao", objasnio je američki predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: