Vučić: Srbija ničim nije izazvala takvu odluku BIH

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je vest o zahtevu BiH za reviziju oslobađajuće presude protiv Srbije, teška i loša za odnose dve zemlje.

Izvor: B92

Petak, 17.02.2017.

21:51

Vučić: Srbija ničim nije izazvala takvu odluku BIH
Foto: Tanjug, arhiva

Danas je u Sarajevu na savetovanju pod pokroviteljstvom bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakir Izetbegovića, odlučeno je da BIH podnese zahtev Međunarodnom sudu pravde za reviziju presude tog suda u Hagu iz 2007. godine, po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore za genocid tokom rata u BIH.

"Srbija ničim nije izazvala takvu odluku BIH", rekao je Vučić, objavljeno je na sajtu beogradskog lista "Blic".

On je naglasio da "Srbija i njeno političko rukovodstvo i Vlada ništa nisu učinili da bi prouzrokovale takvu reakciju Sarajeva".

Po oceni Vučića, zahtevom za tu reviziju mnogo više će izgubiti BIH nego Srbija.

"Bez obzira na sve, uveren sam da ćemo umeti da sačuvamo naše državne i nacionalne interese, ali ćemo uprkos svemu, nastaviti da razgovaramo sa bosansko-hercegovačkim rukovodstvom u želji da trajno osiguramo mir na Balkanu", rekao je Vučić.

Izetbegović je rekao u Sarajevu da je godinama "sklapan mozaik za podnošenje zahteva za reviziju, a da je ključni kamenčić u tom mozaiku suđenje bivšem komandantu Vojske RS Ratku Mladiću".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: