"Kernu papir, za neke koji uskoro dođu posle mene" / VIDEO

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije sa austrijskim kancelarom Kristijanom Kernom najavio da neće dugo ostati na toj poziciji.

Izvor: B92

Petak, 17.02.2017.

11:28

Tanjug

Tokom pozdravnog govora, Vučić je istakao da je "prijatelju Kristijanu" predao jedan papir sa tekstom na engleskom jeziku.

Vučić je rekao i da ne želi da komentariše dnevnopolitička pitanja, kao i da će uvek biti spreman na saradnju sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, "šta god on i bilo kad uradio".

On je istakao i da na tom papiru stoje smernice sa idejama za Zapadni Balkan za "one koji ga uskoro budu zamenili", kao i da se o sadržaju tog teksta konsultovao sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem i albanskim premijerom Edijem Ramom.

"To je moj predlog, kao predsednika Vlade Srbije, za koji se nadam da će neki koji uskoro dođu posle mene, taj put da nastave. To je moja ideja za Zapadni Balkan. Taj papir sam prvi put predao gospodinu Kernu", rekao je Vučić. U petak po podne bi trebalo da se održi sednica Glavnog odbora SNS, na kojoj će verovatno biti doneta odluka da se prihvati predlog Predsedništva SNS da Vučić bude kandidat te partije na predstojećim predsedničkim izborima.

Usledilo je i pitanje novinara da prokomentariše najavljenu kandidaturu aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

"Ne želim gotovo ništa da komentarišem o dnevnopolitičkim pitanjima. Ne želim da se bavim tračevima, poluistinama, ni istinama o temama koje se ne tiču države, nego partije. Od mene ćete čuti samo dobre i pristojne reči o predsedniku Republike Srbije, šta god on i bilo kad uradio. Uvek sam spreman na saradnju sa njim i pre i posle ovih izbora. Videćemo sve ostalo kako će da izgleda. Da učestvujem u nekoj velikoj svađi, neću. Pred partijom koju vodim je težak izazov, težak posao, mnogo problema... Kao da se ceo svet sručio na našu glavu", naveo je Vučić.

Upitan da li će prisustvovati sednici GO SNS rekao je da će se tim pitanjima baviti kada bude ispratio austrijskog kancelara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: