"Nikolićeva kandidatura? Početak njegovog tužnog kraja"

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović kaže da bi kandidatura Tomislava Nikolića za predsednika bila početak tužnog kraja političke karijere osnivača SNS.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.02.2017.

00:09

Foto: Tanjug

Osim toga, kako navodi, to bi bio i neuspešan pokušaj da podeli stranku.

Ona je za Politiku rekla da bi volela lično da čuje od Nikolića da će se kandidovati i zapitala da li on to pomaže opoziciji i deli SNS.

"Razgovarala sam s predsednikom Vlade i iz dosadašnjeg rada s njim jasno mi je da nikakve trgovine, ucene i pritisci ne utiču na njega. Ako se Nikolić kandiduje onda je ovo početak tužnog kraja jedne političke karijere osnivača SNS-a Nikolića", rekla je Mihajlović za "Politiku".

Ona smatra da bi to bio neuspešan pokušaj Nikolića da podeli stranku u čijem je osnivanju učestvovao i pomoć opozicionim kandidatima da pobede na izborima.

"To što je uradio Nikolić jeste politički presedan. Ovo je pokušaj Nikolića da podeli SNS i pomogne opoziciji da pobedi, ali taj pokušaj neće uspeti. On se u kampanji može samo staviti na stranu onih koji će da kritikuju rad Vlade Srbije i da deli stavove sa Sašom Jankovićem i Vukom Jeremićem. Uprkos tome, očekujem da ćemo pobediti na izborima", kaže Mihajlović.

Zorana Mihajlović ne vidi razlog za vanredne parlamentarne izbore.

Na pitanje Politike da li je ugrožena većina vladajuće koalicije u Skupštini Srbije, jer se po raznim portalima spekuliše da medju naprednjacima ima bar devet Tominih poslanika, Mihajlović kaže da smatra da ih sigurno nema toliko i da su Nikoliću lojalna do tri poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: