Trampova administracija najavljuje revidiranu zabranu

Ministarstvo pravde SAD saopštilo je da će američki predsednik Donald Tramp "u bliskoj budućnosti" novom uredbom zameniti svoju spornu izvršnu uredbu.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 16.02.2017.

21:13

Trampova administracija najavljuje revidiranu zabranu
Foto: GettyImages

Kako navode, ne žele da veći apelacioni panel razmatra odluku kojom je blokiran ukaz o zabrani ulaska u zemlju za državljane sedam pretežno muslimanskih zemalja

Umesto toga će, kako je saopšteno, revidirati zabranu.

Ministarstvo je navelo i da, s obzirom na predstojeću zamenu, američki Apelacioni sud za Deveti sudski okrug ne bi trebalo da ponovo razmatra raniju odluku kojom je suspendovana Trampova uredba doneta 27. januara, prenosi Rojters.

"Time će predsednik omogućiti da se zemlja odmah zaštiti, umesto da nastavlja spor koji bi mogao da potraje", objašnjava se u saopštenju Ministarstva pravde.

Tramp je ranije danas najavio, na svojoj prvoj samostalnoj konferenciji za novinare u Beloj kući, da će iduće nedelje izdati novu izvršnu uredbu o imigraciji.

"Izdaćemo novu i veoma obuhvatnu uredbu u cilju zaštite našeg naroda", poručio je američki predsednik.

Presudom suda prošle nedelje Trampova zabrana je privremeno stavljena van snage po tužbi saveznih država Vašingtona i Minesote.

Apelacioni sud u San Francisku odbio je da vrati na snagu njegov dekret kojim je privremeno zabranjen ulazak u SAD državljanima Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena.

Očekivalo se da će o tom slučaju na kraju odlučivati Vrhovni sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: