"Tramp oponaša Putina – autokratskog vladara"

Bivši američki ambasador u Rusiji Majkl Mekfol optužio je američkog predsednika Donalda Trampa da oponaša politiku ruskog predsednika Vladimira Putina.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.02.2017.

11:14

Tanjug

On je istakao da ekscentrični milijarder koristi Putinov autokratski način vladavine u prvim nedeljama svog boravka u Beloj kući.

Izaslanik Baraka Obame u Moskvi od 2012. do 2014. godine kaže da su Trampova “topla saopštenja“ usmerena ka ruskom kolegi – zabrinjavajuća.

“Znam kakav je Putin tip lidera. On je autokratski vladar i ja ne želim da vidim repliku toga u Americi. Nisam protiv dobrih odnosa sa Rusijom, radio sam mnogo na tome, ali jednostavno slaganje sa onim što radi Putin ne može da bude cilj američke spoljne politike“, istakao je Mekfol.

Bivši američki ambasador je prošle godine stavljen na “crnu listu“ i zabranjen mu je pristup Rusiji, a u izjavi za BBC je direktno uporedio Putina i Trampa.

“Kada Tramp nazove novinare neprijateljima podseća me na Putina iz 2000. godine. Kada Tramp dovodi u pitanje odluku suda, naše sudije, to me podseća na prethodni period ruske istorije i mlade Putinove godine, kada je sudstvo postalo sluga predsednika“, naveo je Mekfol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: