Dačić o Nikoliću: Ako je tačno - sramotno je

Lider SPS Ivica Dačić rekao je da je, ako je vest o kandidovanju Nikolića tačna, sramotno da se on time pridružuje plejadi kandidata koji su protiv Vučića.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.02.2017.

00:32

Dačić o Nikoliću: Ako je tačno - sramotno je
Foto: Tanjug

"Više puta sam isticao da je za Srbiju najbolje da se sačuva politička stabilnost putem kandidature čoveka koji uživa najveću podršku naroda, a to je nesumnjivo Vučić", rekao je Dačić za Tanjug.

Dačić je istakao da će, ako se Nikolić zaista kandiduje protiv Vučića, on lično i ceo SPS, kao i Dragan Marković Palma i Jedinstvena Srbija, još snažnije podržati Vučića.

"Jedino logično i racionalno je da kandidat bude onaj koji će pobediti, sa ili bez Nikolića, svejedno. A šta će uraditi Nikolić bez Vučića i to je jasno, ništa, samo će pomoći onima koji su protiv Vučića. I to bezuspešno", zaključio je Dačić.

Sputnjik i N1 preneli su ranije kao ekskluzivnu vest da je Nikolić odlučio da se kandiduje na predsedničkim izborima. B92 je dobio potvrdu ove informacije iz kabineta predsednika Nikolića.

Mediji prenose da je Nikolić odluku da se kandiduje doneo na proslavi svog 65. rođendana.

Na prijemu koji je organizovao povodom Dana državnosti Nikolić je rekao da Srbija nema prava da se odrekne davno nasleđenih vrednosti.

On je dodao da nema uzmicanja ni povlačenja čak i kada "vetrovi hoće da vas slome".

Predsedništvo SNS je nа sednici održanoj u utorak odlučilo da za predsednikа Srbije, kаo svog kаndidаtа, istаkne Aleksаndrа Vučićа i tа odlukа donetа je jednoglаsno.

Vučić je potom u Upitniku na RTS naveo da bez podrške predsednika Nikolića ništa ne bi mogli da urade i da je to njegova “istorijska uloga”.

„Ko bi glasao za mene glasao bi i za njega. On je najbolji mogući kandidat, ali ovo je procena zbog stabilnosti i tri-četiri odsto koje bi mogle da odluče. Procena je da bismo ovako mogli lakše protiv onih koji su se ujedinili da Srbiju vrate nazad“, rekao je premijer.

„Planiram i da radimo zajedno i nemam nikakav problem s tim, ali treba da vidimo kako da pobedimo. Mnogo volim Tomislava Nikolića, mnogo volim svakoga, ali najviše volim Srbiju“, dodao je Vučić.

Nikolić poslednjih meseci nije krio želju da ponovo bude predsednički kandidat, a u utorak je izjavio da Vučić može da pobedi, čak i lakše od njega, ali da ipak i on to može.

Na pitanje da li postoji mogućnost da ne sarađuje sa Vučićem ako Vučić bude kandidat, kratko je odgovorio: "Ne postoji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: