Beogad u globalnoj kampanji "Jedna milijarda ustaje"

Beograd će se danas pridružiti globalnoj kampanji "Jedna milijarda ustaje" i postati deo pokreta koji zahteva da se zaustavi eksploatacija i nasilje nad ženama.

Izvor: Beta

Utorak, 14.02.2017.

07:01

Beogad u globalnoj kampanji
Foto: Thinkstock

Od 2013. godine, "V-day" pokret pokušava tom kampanjom (www.onebillionrising.org) da skrene pažnju na probleme nasilja, eksploatacije i diskriminacije žena u celom svetu.

Ove godine, globalna akcija se organizuje pod sloganom "Ustani! – Prekini! – Poveži!" i poziva na solidarnost protiv eksploatacije žena (#Riseinsolidarity).

Zaštitni znak događaja i kampanje u celom svetu je koreografija na numeru "Break the Chain – Pokidaj lance".

Beograd će se u kampanju uključiti i skupom kod Terazijske česme, koji organizuje Centar modernih veština, zajedno sa partnerima.

Kampanju je podržala i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, koja je pozvala sve u Srbijida se pridruže inicijativi "Jedna milijarda ustaje" i kažu NE eksploataciji žena.Ona je ukazala na neophodnost podizanja svesti javnosti o problemima sa kojima se žene svakodnevno susreću, uključujući i nasilje u raznim oblicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: