Udruženje kombi prevoznika najavilo nove proteste

Udruženje kombi prevoznika najavilo je radikalizaciju protesta ukoliko do kraja ove nedelje ne dobiju odgovor iz Ministarstva građevinarstva.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.02.2017.

14:40

Default images
Foto: Thinkstock

Potpredsednik udruženja Branko Petrešević izjavio je na konferenciji za novinare da na prethodnom sastanku sa predstavnicima ministarstva nije postignut dogovor i da očekuju da primena Zakona o prevozu putnika, koji im omogućava rad bude odložena.

"Ukoliko se to ne dogodi, ponovo ćemo organizovati proteste", rekao je on.

Objasnili su da je iz zakona izbačen prevoz putnika vozilima do pet do osam sedišta, kojih u Srbiji ima oko 40.000.

Udruženje kombi prevoznika okuplja 400 vozila i ima 600 zaposlenih.

Kombi prevoznici nedavno su protestvovali u Beogradu, posle čega je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović odbacila njihove stavove.

Ona je tada istakla da nema razloga da se Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju ne primenjuje i da država ne može da dozvoli da neko ne poštuje zakon.

Taj zakon stupio je već na snagu. Mihajlovićeva je navela da niko od vozača kombija ne mora da ostane bez posla, "jer sve firme koje se danas bave kombi prevozom imaju mogućnost da se u najkraćem roku registruju i počnu da rade u skladu sa zakonom".

Oko 150 vozila i 200 prevoznika učestvovalo je pre nekoliko dana u Beogradu u protestnoj vožnji kombi prevoznika, a sada su najavili da će ih na protestu biti mnogo više.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: