Štir tvrdi da Dačić laže o Stepincu, neće susret s njim

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Davor Ivo Štiro osudio je izjavu šefa diplomatije Srbije Ivice Dačića.

Izvor: B92

Subota, 11.02.2017.

16:40

Štir tvrdi da Dačić laže o Stepincu, neće susret s njim
Foto: Gettyimages

Dačić je rekao da je hrvatski kardinal Alojzije Stepinac bio ratni zločinac.

''Napad na Stepinca, koji smo čuli od Dačića, je bio napad u najgorem maniru jednog komunističkog aparatčika. Kao što je bio progon Stepinca s montiranim procesom, propagandom koju je komunistička vlast tada razvijala. Te laži se danas ponavljaju i meni je žao što ima i Hrvata koji su u tome učestvovali. Prošle godine je u srpskim medijima i Stipe Mesić ponavljao te laži", rekao je Štir, prenosi N1.

Hrvatski ministar je naveo i da je državna sekretarka pozvala srpsku ambasadorku i uložila oštar protest, kao i da je odbijen zahtev Dačića za bilateralni susret.

Dačić oštro kritikovao podizanje spomenika Stepincu u Osijeku, ocenivši da se radi o ratnom zločincu iz vremena fašističke ustaške Nezavisne države Hrvatske (NDH).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: