Otvaranje tri poglavlja krajem februara, početkom marta

Šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević izjavila je da bi poglavlja 20, 26 i 29 uskoro mogla da budu otvorena.

Izvor: B92

Petak, 10.02.2017.

19:27

Otvaranje tri poglavlja krajem februara, početkom marta

Ona je dodala da se istvoremeno radi i na ostalim poglavljima.

"Ima različitih datuma koji se pominju, mi čekamo potvrdu, jedan je kraj februara, a neki smatraju da je početak marta bolji termin. Mi smo za sva tri (poglavlja) spremni", rekla je Miščevićeva novinarima u pauzi skupa o poglavlju 24.

Odgovarajući na pitanje da li napredak u dijalogu Beograda i Prištine može da ubrza otvaranje poglavalja, Miščevićeva je podsetila da je primena Briselskog sporazuma, kao i poglavlja 23 i 24 - merilo napretka Srbije.

"Želimo da napredujemo onim ritmom i tempom za koji je Srbija spremna. Zaista mislim da bi sva tri poglavlja sasvim slobodno mogla biti otvorena čim pre sporazum o njima bude postignut među državama članicama", rekla je Miščevićeva.

Ona je dodala da se istovremeno radi na ostalim poglavljima kao što je poglavlje 7 - intelektualna svojina, koje je već pripremljeno da se pošalje u Brisel.

"Ne čekamo na rezultate dijaloga jer smatramo da je jako važno da sve ono što su reforme ili potencijalne reforme u Srbiji pripremimo i kao takve predstavimo Briselu, jer su one zapravo najvažnije, što vas vodi ili ne vodi ka EU", istakla je Miščevićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: