Drama u Kuršumliji: Heroj spasao starca iz zapaljene kuće

Mesar Ljubomir Antonijević (33) je iz zapaljene kuće, u centru Kuršumlije, spasao Milosava Vučićevića (80) iznevši ga u naručju kroz plamen.

Izvor: Beta

Petak, 10.02.2017.

23:46

Drama u Kuršumliji: Heroj spasao starca iz zapaljene kuće
Tanjug

To je rečeno Beti u vatrogasnoj službi u Kuršumliji.

Požar u kući u centru grada izbio je oko 19.00, a prvi ga je primetio Antonijević, koji je odmah dotrčao da kuće, razvalio zaključana vrata i iz plamena izneo Vučićevića.

"Pronašao sam Vučićevića kako stoji ukopan usred kuhinje, a oko njega dim i plamen. Uhvatio sam ga za ruku i rekao da beži, ali me on ništa nije čuo niti se pomerao. Uzeo sam ga u naručje i izneo iz kuće", rekao je Antonijević.

Ubrzo su stigli vatrogasci i Hitna pomoć čija načelnica Nena Vučković kaže da je Vučićević zadobio blaži oblik trovanja ugljen monoksidom i manju opekotinu, ali da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Dve ekipe vatrogasaca su uspeli da ugase požar, ali je unutrašnjost kuće izgorela. U vatrogasnoj službi kažu da je požara najverovatnije izazvan od šporeta na drva.

Pre nekoliko godina, ista kuće je gorela, a mesari iz mesare "Tri praseta" su i tada pomogli i spasili staricu, ispričao je Beti vlasnik mesare Goran Gajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: