"Ne očekujem ništa, procena da će Haradinaj biti pušten"

Šef Koordinacionog tela za jug Srbije patolog Zoran Stanković kaže da oni koji su bili najsuroviji tokom rata, danas su slobodni ljudi.

Izvor: Tanjug

Petak, 10.02.2017.

23:11

Tanjug

On je istakao da ne očekuje previše od francuskog suda u slučaju Ramuša Haradinaja i da je njegova procena da će biti pušten 2. marta.

Stanković je za TV Pink rekao da je u proteklom periodu intenzivno pratio šta se dešavalo u slučaju Haradinaja i kakva je dokumentacija dostavljena svim međunarodnim institucijama, posebno Haškom tribunalu, te je, kako kaže, neozbiljno da on do sada nije odgovarao ni za šta.

On kaže da ukoliko hoćete nekoga da izručite za krivična dela i nasilje, morate da budete drugačije organizovani i motivisani.

"Vidimo da ovde imate veliki broj ljudi koji govore o njegovim zločinima. Nisam video nikoga u Francuskoj od naših zvaničnih organa da to govore. U Francuskoj su trebali da pokažu sve zločine ili dobar deo zločina koje je on počinio na KiM", rekao je Stanković.

On je pokazao slike majke i ćerke koje su bili lojalni građani Srbije, a koje su likvidirane na najmonstruozniji način u Suvoj reci, ćerka je prethodno i silovana.

"Malo je smešno kada neko izađe i kaže da formiramo komisiju da prikupimo dokaze. Pripadnici Bezbednosno informativne agencije preneli su više od 200 registara sa dokazima o zločinima na KiM", naglasio je Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: