Đorđević za HRT: Hrvati, ne bojte se... Preko nas do Rusa

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević izjavio je za HRT da Hrvatska ne treba da strahuje zato što Srbije oprema i naoružava svoju vojsku.

Izvor: Beta

Petak, 10.02.2017.

22:37

Đorđević za HRT: Hrvati, ne bojte se... Preko nas do Rusa
Tanjug

On je istakao i da je srpskoj vladi na prvom mestu ekonomija.

Đorđević je podsetio da je Srbija vojno neutralna i da želi da bude deo Evropske unije, a ukazao je i na mogućnost saradnje Srbije i Hrvatskoj na području vojne industrije.

"Naravno da nema bojazni, našoj vladi je na prvom mestu ekonomija. Želimo da Srbija bude ekonomski jaka, da region prepozna da imaju u nama ekonomskog partnera", rekao je Đorđević u intervjuu objavljenom na sajtu HRT-a.

Prema njegovim rečima, poruka Hrvatskoj je da preko Srbije može da sarađuje s nekim zemljama, "s kojima možda ne može direktno".

"Mi imamo dobre odnose i sa Rusijom i Belorusijom, ali imamo odlične odnose i sa Kinom. Ostali su nam dobri odnosi i sa Azijom i sa Afrikom i to jeste prilika da zaradimo svi zajedno i da radimo na trećim tržištima", rekao je Đorđević.

HRT je podsetio da Srbija od "Erbasa" kupuje devet helikoptera srednje klase, da od Belorusije dobija donaciju u avionima "mig 29" i protivvazdušnom sistemu "buk", kao i da joj Rusija donira 30 tenkova T-72 i šest "migova 29" čiji remont će koštati srpsku vladu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: