SNS: Saša Janković ombanjuje i laže građane

Članica Predsedništva SNS Jana Ljubičić ocenila je da budući predsednički kandidat Saša Janković obmanjuje javnost.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.02.2017.

20:52

SNS: Saša Janković ombanjuje i laže građane

Ona je navela da je Janković svojim delovanjem "unizio" instituciju zaštitnika građana što je bio 10 godina.

U saopštenju piše da se Saša Janković "bavio jeftinim politikantsvom" i "više puta lagao građane" Srbije.

"Lagao je kada je govorio da je nepolitička ličnost, a danas je kandidat Demokratske stranke za predsednika Srbije. Iako je čitav život bio politički funkcioner i radio i za Ministarstvo sporta, na čijem je čelu bio ministar iz redova JUL-a Mire Marković, i za sve druge političke stranke koje su mu ponudile veliku platu, automobil i kancelariju, pokušao je da ljudima u Srbiji objasni kako je neopredeljen i kako 'štiti interese svih građana' " piše funkcionerka SNS-a.

Povodom današnje ocene Saše Jankovića da se na ulice Beograda vraćaju obračuni i kriminal iz devedesetih godina prošlog veka, Ljubičić je navela da su se "kada je njegova Demokratska stranka vladala Srbijom, ubistva u čitavoj zemlji dešavala na svaka dva dana, odnosno bilo ih je prosečno 160 godišnje, a sada ih je 40 odsto manje".

"Podsećam Sašu Jankovića da su tokom vlasti njegove Demokratske stranke i svih koji su podržavali i njega, i tadašnju vlast, ubijani novinari, policajci, koji su se suprotstavljali organizovanom kriminalu, nevini prolaznici i gosti beogradskih restorana kao i politički neistomišljenici DS-a", piše funkcionerka SNS-a.

Budući kandidat na predsedničkim izborima u Srbiji Saša Janković ocenio je danas da vlast nema adekvatan odgovor na to što su se u Srbiju na velika vrata vratili ubistva i obračuni koji su obeležavali devedesete godine prošlog veka.

"Vlast nema odgovor na brutalne obračune na ulicama gradova u Srbiji koji se dešavaju po gradskim centrima, u blizini škola, gde su i nevini prolaznici žrtve", ocenio je Janković.

On je poručio da devedesete ne smeju ponovo biti svakodnevica u Srbiji, i apelovao na sve nadležne organe da se nestranački profesionalci hitno posvete borbi protiv kriminala da ne bi sasvim obuhvatio državu, a ljudi ponovo preživljavali godine kada je kriminal bio njen sastavni deo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: