"Devedesete ne smeju ponovo biti svakodnevica u Srbiji"

Budući predsednički kandidat Saša Janković ocenio je da vlast nema adekvatan odgovor na to što su se u Srbiju na velika vrata vratili ubistva i obračuni.

Izvor: Beta

Četvrtak, 09.02.2017.

20:20

Foto: Tanjug, arhiva

"Vlast nema odgovor na brutalne obračune na ulicama gradova u Srbiji koji se dešavaju po gradskim centrima, u blizini škola, gde su i nevini prolaznici žrtve", ocenio je Janković.

On je poručio da devedesete ne smeju ponovo biti svakodnevica u Srbiji, i apelovao na sve nadležne organe da se nestranački profesionalci hitno posvete borbi protiv kriminala da ne bi sasvim obuhvatio državu, a ljudi ponovo preživljavali godine kada je kriminal bio njen sastavni deo.

"Institucije i organi kojima je posao da obezbede sigurnost građana i mir na ulicama, i sami su kriminalizovani, politizovani, uplašeni ili sabotirani, a građani od vlasti ne mogu da očekuju zaštitu, jer se ona ponaša kao da je sve to normalno", rekao je Janković, piše u saopštenju pokreta "Apel 100" koji čine javne ličnosti koje podržavaju predsedničku kandidaturu zaštitnika građana u ostavci.

Janković je podsetio na niz nedavnih događaja - pucnjava, ubistava i eksplozija, koji su ugrozile bezbednost građana, a povezani su kriminalnim miljeom.

Ukazao je i da je Beograd prošle godine zbog korupcije označen kao drugi najnebezbedniji grad u Evropi, a da ove godine nasilje na ulicama još više uzima maha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: