"Centri moći sa zapada podržavaju Izetbegoviće"

Izjava člana Predsedništva BIH Bakira Izetbegovića o pokretanju revizije tužbe protiv Srbije ima podršku međunarodne zajednice.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.02.2017.

10:32

Tanjug

To je izjavio predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

"To se pokazalo i u slučaju starijeg (Alije) Izetbegovića u Haškom tribunalu, kada su oslobađane ubice iz njegove armije. A posebno jedan od najvećih zločinaca na prostoru BiH Naser Orić, koji je komandovao i lično učestvovao u masakru nad srpskim civilima na najveći hrišćanski praznik Božić, u selu Kravice 1993. godine, što je samo jedan u nizu sličnih slučajeva, za šta postoje i dokazi i svedoci", naveo je Marković u pisanoj izjavi.

Marković je ocenio da postoji kontinuitet u podršci "Izetbegovićima" iz nekih centara moći sa zapada.

"Evropa mora da shvati da destabilizacija Balkana upravo dolazi od Izetbegovića i pre i sada. Posebno sada, Izetbegović je pretnja i po Evropu, jer se u državi pod komandom njega i njegove partije regrutuju islamski teroristi i rade u delovima BiH nesmetano. Očigledno je da nekome u Evropi ne odgovara mir na Balkanu i zato podstiče nestabilnost u BiH, Hrvatskoj, na Kosovu i Metohiji, a Srbija sve vreme ćuti i trpi", izjavio je Marković.

Bošnjački član Predsedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović najavio je da će Bosna i Hercegovina predati zahtev Međunarodnom sudu pravde u Hagu za reviziju tužbe protiv Srbije za agresiju i genocid, ako u narednih desetak dana bude procenjeno da postoje dodatne činjenice koje bi mogle biti osnov za obnavljanje tužbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: