Britanski poslanici usvojili predlog zakona o Bregzitu

Britanski donji dom parlamenta odobrio je predlog zakona kojim se ovlašćuje konzervativna vlada premijerke Tereze Mej da počne pregovore o izlasku iz EU.

Izvor: B92

Sreda, 08.02.2017.

22:04

Britanski poslanici usvojili predlog zakona o Bregzitu
Foto: Gettyimages

Za zakon je glasalo 494 poslanika, a protiv 122. Zakon sada ide u gornji dom, Dom lordova, koji ima moć da ga odloži, ali ne i da ga zaustavi.

Za predlog se glasalo posle trodnevne rasprave tokom koje su pro-EU poslanici pokušali da unesu amandmane kojim bi se garantovala veča uloga parlamenta u procesu odvajanja od EU i postavljanju granica u pregovaračkom stavu vlade sa ostalih 27 zemalja EU.

Vlada želi da zakon prođe kroz parlament do početka marta da bi mogla da pokrene proces izlaska iz EU do 31. marta kako je Tereza Mej najavila. Predlog zakona podnet je parlamentu pošto je vlada na to bila primorana odlukom Vrhovnog suda u januaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: