"Tramp kaže da se plašimo... Ne! Videće odgovor naroda

Iranski suvereni lider ajatolah Ali Hamnej rekao je da Donald Tramp pokazuje pravo lice Amerike, u svetlu novih tenzija između Vašingtona i Teherana.

Izvor: B92

Utorak, 07.02.2017.

11:32

Getty Images

On tvrdi da će iranski narod demonstrirati u petak i da će pokazati kakav odgovor nacija ima u trenutku kada je napadnuta.

“Tramp kaže da ga se plašimo. Ne! Mi zapravo zahvaljujemo novom predsedniku. Zahvaljujemo, jer nam je omogućio da lakše vidimo pravo lice SAD“, naveo je Hamnej.

Prema njegovim rečima, zvanični Teheran više od tri decenije govori o političkoj, ekonomskoj i društvenoj korupciji u američkom vladajućem establišmentu.

“On je izašao i tokom kampanje i posle izbora pokazao to. Sve što radi, stavljanje lisica petogodišnjem detetu na aerodromu, pokazuje realnost ljudskih prava u Americi“, istakao je Hamnej.

Tramp je izazvao bes u Teheranu nakon što je na Tviteru burno reagovao zbog probi balističkih raketa koje je izveo Teheran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: