Izetbegović ne odstupa od revizije tužbe protiv Srbije

U vezi s revizijom postupka BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde, smatramo da je to pitanje istine i pravde od kojeg niko nema pravo da odstupi.

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.02.2017.

20:14

Izetbegović ne odstupa od revizije tužbe protiv Srbije
Foto: Tanjug, arhiva

To je izjavio predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović .

"Ovo pitanje se ne sme politizovati, ovo pitanje nije usmereno protiv srpskog naroda, to je pitanje odnosa prema genocidu koji je Miloševićev režim počinio u BiH'', kazao je predsednik SDA Bakir Izetbegović nakon sednice predsedništva te stranke, prenosi regionalna televizija N1.

On je govorio o temama o kojima je još bilo govora na sednici i javnost upoznao o zaključcima.

"Predsedništvo ujedno odbacuje stavove iznete na 7. zasedanju Sabora HNS-a, SDA nikad neće prihvatiti Ustavne reforme koje će državu voditi u dalje podele. Moguće su samo one reforme koje će reintegrisati BiH i takvu je voditi u EU'', rekao je Izetbegović danas u Sarajevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: