Stefanović: Predstavnik VSS rekao – političare u kontejner

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović o navodima Vojnog sindikata kaže da policija nema problem da se bavi bilo čime što je rađeno protiv zakona.

Izvor: B92

Utorak, 07.02.2017.

13:23

Stefanović: Predstavnik VSS rekao – političare u kontejner

"Ako bilo u kojoj predstavci bude navedeno da postoji bilo kakvo krivično delo koje je izvršio bilo koji predstavnik MUP-a, nećemo imati problem da procesuiramo te ljude i da ispitamo njihovu umešanost u bilo kakvo krivično delo", rekao je Stefanović pošto je sa ministrom unutrašnjih poslova Belgije Janom Jambonom potpisao Sporazum o policijskoj saradnji.

Stefanović je napomenuo da ukoliko se pokaže da ti navodi nisu tačni, onda ne treba očekivati da država pomaže bilo kome u ostvarenju njegovih političkih ciljeva.

Vojni sindikat Srbije saopštio je juče da je podneo krivičnu prijavu protiv brigadnog generala V.Z. i potpukovnika N.D. zbog toga što su, kako se navodi, zloupotrebili službeni položaj ali i zbog toga što su omogućili ljudima iz kriminogene sredine "javnosti poznatim kao Vučko, Sale Mutavi i Velja Nevolja", kao i drugim licima koji nisu pripadnici Vojske da koriste strelište i municiju Vojske Srbije.

Aleksandar Stanković, poznati i kao Sale Mutavi, ubijen je u oktobru u oružanom napadu u Beogradu dok je Veljko Belivuk, koji nosi nadimak Velja Nevolja, uhapšen jer policija smatra da je povezan sa nedavnim ubistvom Vlastimira Miloševića.

Stefanović je govoreći o kontaktima Belivuka, rekao da mora da se utvrdi da li za to postoje kredibilni dokazi i ako je bilo kontakta, kakva je bila njihova priroda.

Ministar je podsetio na izjave predstavnika Vojnog sindikata da političare treba bacati u kontejner i vešati na bandere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: