Tramp: Naredio sam proveru ko ulazi u SAD, veoma pažljivo

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je na Tviteru da je Ministarstvu za unutrašnju bezbednost naredio da proverava ljude koji ulaze u SAD "veoma pažljivo".

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.02.2017.

07:38

Tramp: Naredio sam proveru ko ulazi u SAD, veoma pažljivo
Foto: GettyImages

"Dao sam instrukcije Ministarstvu za unutrašnju bezbednost da proverava ljude koji ulaze u našu zemlju veoma pažljivo. Sudovi čine posao veoma teškim!", napisao je Tramp.

On je tu verovatno mislio na današnju odluku Apelacionog suda koji je odbacio zahtev Trampove administracije da hitno bude ponovo stavljena na snagu njegova uredba o zabrani ulaska u SAD za izbeglice i državljane sedam pretežno muslimanskih zemlja.

Tramp je na Tviteru imao i poruku u vezi sa federalnim sudijom za područje Sijetla Džejmsom Robartom, koji je u petak stopirao primenu te izvršne uredbe i kojeg je novi šef Bele kuće juče nazvao "takozvanim sudijom".

"Jednostavno ne možete da verujete da bi sudija mogao da dovede našu zemlju u takvu opasnost. Ukoliko se nešto desi, krivite njega i sudski sistem. Ljudi pristižu u gomilama. Loše!", napisao je Tramp u jednom od tri tvita koja su se očigledno odnosila na Robarta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: