"Bez novog zida, gradimo strukturu sa novim dizajnom"

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić rekao je za TV Dukađini da neće biti novog zida u okviru projekta revitalizacije mosta na Ibru.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 06.02.2017.

22:01

"Dogovorili smo se da srušimo zid i izgradimo novu strukturu sa novim dizajnom. O tome su se saglasili svi učesnici u dijalogu. Neće biti novog zida, već ćemo imati stubove koje će biti postavljeni u pešačkoj zoni, koji se u hitnim slučajevima mogu spustiti kako bi se dozvolio pristup vatrogascima ili, u nekim drugim prilikama, što bi omogućilo ulazak u pešačku zonu", kazao je Rakić.

Prostor na kojem će biti postavljeni metalni stubovi zauzeće površinu od devet metara i biće okružen betonskim žandinjerama u kojima će biti zasađeno cveće i prostiraće se do kraja kruga koji se povezuje put za selo Suvi Do, objasnio je gradonačelnik Severne Mitrovice.

Sve to će biti udaljeno nekoliko metara od mesta gde je bio zid koji je juče srušen.

Isto objašnjenje o novoj pešačkoj zoni u severnom delu Mitrovice dao je na RTK ministar životne sredine i prostornog planiranja Kosova Ferhat Šalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: