Ubistvo na šinama: Ko je privedeni Veljko Belivuk

Veljko Belivuk koji se sumnjiči da je 30. januara centru Beograda likvidirao Vlastimira Miloševića (34) danas će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.02.2017.

07:00

Default images

Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti o daljem toku postupka, kao i da li će tražiti da mu se odredi pritvor.

Belivuk je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo, saopštila je policija.

Milošević je ubijen 30. januara u ranim jutarnjim časovima. Njegovo beživotno telo pronađeno je na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije u Beogradu, kod broja 7.

Mediji pišu da je Milošević bio poznat je po nasilničkom ponašanju i da se bavio borilačkom veštinom kjokušin karate.

Policija sumnja da je Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, iz škorpiona pucao na Vlastimira Miloševića i hicem u glavu likvidirao ga na tramvajskim šinama u ulici 27. marta. Pretpostavlja se da je sukob oko trgovine narkoticima motiv zločina - a da su poslovi obezbeđivanja splavova i noćnih klubova - kojim su se bavili osumnjičeni i žrtva - bili samo paravan za kriminal, navodi N1.

Veljko Belikvuk uhapšen je u subotu uveče u restoranu u Zemunu. Belivuk je sedeo sa trojicom prijatelja i bio je, kako N1 saznaje, ne malo iznenađen kada je na vratima ugledao inspektore kriminalističke policije. Inspektori su mu odmah stavili lisice i odatle ga sproveli pravo u stanicu gradske policije. Belivuk je u septembru prošle godine na osnovu sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, osuđen na godinu dana kućnog zatvora, zbog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure, kada su incident zabeležile sigurnosne kamere kluba.

Na snimku se vidi kako Belivuk prvi udara člana Vazurinog obezbeđenja.

Bio je jedan od najbližih prijatelja ubijenog vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi.

Stanković je likvidiran u oktobru prošle godine u blizini Okružnog zatvora nakon što je u društvu Belivuka završio trening u teretani. Na njega je ispaljeno 60 metaka iz kalašnjikova.

Za napadačima se i dalje traga, a Belivuk je posle toga održao govor na njegovoj sahrani i dao intervju jednom nedeljniku. U razgovoru za novine Belivuk je tada tvrdio da zna ko je i zašto ubio Stankovića, ali je rekao i da je to škakljiva tema te da ne može detaljnije o tome da govori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: