Janković: Čuvajte zaštitnika građana, ja sam završio VIDEO

Čuvajte zaštitnika građana, ja sam svoju misiju ovde završio - tim rečima se Saša Janković obratio prisutnima na prijemu povodom 10 godina ombudsmana u Srbiji.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 06.02.2017.

20:52

Janković: Čuvajte zaštitnika građana, ja sam završio VIDEO

Janković je obraćanje počeo pozdravom svojim saradnicima, na čelu sa zamenikom Milošem Jankovićem i rečenicom: "Ovo je zaštitnik građana, ništa nisam radio sam".

Prema njegovim rečima, institucija obudsmana počela je da radi u trenutku kada je bilo teško izgovoriti i njeno ime, a kamoli znati čemu ona služi.

"Srbija danas ima instituciju zaštitnika građana i ta institucija čuva dostojanstvo građana. Čuvajte zaštitnika građana, trebaće vam", rekao je Janković.

Prijemu nisu prisustvovali predstavnici vlade i drugi državni zvaničnici. Prisustvovali su predstavnici nezavisnih institucija, međunarodnih organizacija i parlamentarne opozicije.

Obeležavanju 10. godine postojanja ove insitucije prisustvovali su poverenik za zaštitu informacija Rodoljub Šabić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, ambasadori SAD Kajl Skot i Nemačke Aksel Ditman, šef misije UNHCR-a Hans Šoder, predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjisnka prava Meho Omerović i lideri opozicionih partija Boris Tadić, Čedomir Jovanović i Zoran Živković.

Drugi petogodišnji mandat Saše Jankovića ističe 4. avgusta.

Dnevnik Danas piše u današnjem broju da će on "u utorak podneti ostavku na funkciju ombudsmana i zvanično početi pripreme za predsedničku kampanju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: