Nakon burnih reakcija, oglasio se i Tramp

Nakon burnih reakcija i protesta koje je izazvala uredba o zabrani ulaska u SAD građanima sedam muslimanskih zemalja, oglasio se i predsednik SAD Donald Tramp.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.01.2017.

23:33

Nakon burnih reakcija, oglasio se i Tramp
Foto: Tanjug

Tramp je u pisanom saopštenju izjavio da to nije zabrana usmerena protiv muslimana, već uredba o bezbednosti države.

"Da bude jasno, ovo nije zabrana protiv muslimana, kao što su mediji pogrešno preneli. Ovde se ne radi o veri, već o teroru i očuvanju države bezbednom. U više od 40 zemalja širom sveta, koje nisu obuhvaćene uredbom, većinu čini muslimansko stanovništvo", napisao je Tramp u saopštenju, prenosi Rojters.

Kako se navodi, Tramp je dodao i da će se vize ponovo izdavati zemljama s liste, onda kada se prekontrolišu i implementiraju bezbednosne politike u narednih 90 dana.

Izvršnu uredbu Tramp je potpisao u petak i njome se brani imigrantima iz sedam zemalja sa pretežno muslimanskim stanovništvom da ulaze u SAD.

Ta uredba izazvala je burne reakcije javnosti, ali i proteste na aerodromima i gradiovima u SAD.

Državna tužilaštva 15 saveznih američkih država i okruga Kolumbija izdala su saopštenje u kome su istakla da je izvršna uredba o imigraciji neustavna. Tužilaštva traže povlačenje uredbe koju je doneo novi predsednik SAD Donald Tramp, prenosi AP. Opširnije - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: