Tramp: Potrebne su nam čvrste granice, strašan je haos

Americi su neophodne čvrste granice i ekstremne provere, smatra predsednik SAD Donald Tramp u reakciji na sudsku odluku donetu posle njegovog ukaza o imigraciji

Izvor: Beta

Nedelja, 29.01.2017.

17:49

Tramp: Potrebne su nam čvrste granice, strašan je haos
Foto: GettyImages

"Našoj zemlji su neophodne čvrste granice i ektremne promene i to sada", naveo je Tramp na Fejsbuku, a reč "sada" (now) je napisao sve velikim slovima.

"Pogledajte šta se dešava u Evropi i celom svetu, strašan haos", dodao je Tramp, veran rutini da počinje dan komentarišući događaje u svojoj zemlji i svetu.

Američki sudija izdao je privremenu obustavu deportacije nosilaca viza i izbeglica blokiranih na aerodromima u SAD posle naredbe američkog predsednika Donalda Trampa o imigraciji.

Nekoliko američkih udruženja za zaštitu građanskih prava, među kojima uticajna Američka unija za građanske slobode (ACLU), podnele su u subotu tužbu protiv američkog predsednika zbog ukaza u kojem se izbeglicama iz nekih muslimanskih zemalja zabranjuje ulazak u SAD.

Tramp je u petak do daljeg je zabranio ulazak u zemlju sirijskim izbeglicama, a tromesečna zabrana izdavanja američkih viza uvedena je za državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: