Tramp "isušuje močvaru": Zabranio lobiranje

Predsednik SAD Donald Trump potpisao je u subotu izvršnu uredbu kojom je članovima svoje administracije uveo trajnu zabranu lobiranja.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.01.2017.

14:18

Tramp
Foto: GettyImages

Agencije prenose da Trampova uredba takođe obavezuje njegove zvaničnike da se uzdrže od lobiranje za sopstvene interese u periodu od pet godina nakon odlaska iz administracije, a oni takođe moraju da se obavežu i da neće lobirati bilo kog vladinog zvaničnika u periodu od dve godine.

Tramp je ovom uredbom ispunio deo obećanja koje je dao tokom predizborne kampanje da će "isušiti močvaru" u Vašingtonu.

Navodi se da je Tramp kazao da oni koji žele da rade za njega treba da se usredsrede na posao koji će raditi za američki narod, a ne na buduće prihode ostvarene pokušajima prodaje uticaja koji će imati nakon što okončaju službu u vladi.

AP navodi da su zvaničnici Trampove administracije opisali ove zabrane kao istorijske, ali agencija dodaje da još uvek nije jasno kako će one biti primenjene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: