Čekajući da "zazvoni": O čemu razmišlja Trampov kabinet?

Sankcije koje je Rusiji uvela bivša američka administracija bi mogle da budu tema razgovora Donalda Trampa i Vladimira Putina.

Izvor: B92

Petak, 27.01.2017.

22:23

Čekajući da
Tanjug

To je rekla savetnica predsednika SAD Kelien Konvej, uoči razgovora dvojice lidera koji bi trebalo telefonom da bude obavljen u subotu.

“O svemu tome se razmišlja, uz dodatak tome da treba poboljšati veze sa različitim stranim liderima i njihovim državama širom sveta. Ako bi druge države, koje imaju značajne resurse, poželele da se udruže sa SAD u nameri da se porazi radikalni islamistički terorizam, mi smo spremni da saslušamo“, istakla je Konvej.

Ona je potom citirala Trampa.

“Znate šta je predsednik rekao, Amerika je na prvom mestu, uključujući njenu spoljnu politiku i njene poteze u smislu očuvanja nacionalne bezbednosti. Da, on će prozvati druge države kada bude verovao da rade protiv američkog interesa i interesa humanosti. Zbog toga se dešavaju te konverzacije, te privatne konverzacije sa svetskim liderima“, objasnila je Konvej.

Spekulacije o tome da će Vašington ukinuti sankcije Rusiji uvedene 2014. godine pod optužbom da Moskva vojno učestvuje u sukobima na istoku Ukrajine, počele su da kruže poslednjih dana.

Stručnjaci su prenosili reči neimenovanih izvora da Trampova administracija ima direktno naređenje za spremnost na ukidanje sankcija, ali je bilo i navoda da će sankcije biti ublažene, ne i ukinute.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: